Dieta rychlovka
Chcete zhubnout 2 kg za 2 dny? Potřebujete k tomu hlavně hroznové víno a trochu dobré vůle. Opravdu jen trochu, protože při téhle dietě budete mlsat a přitom ještě hubnout. Hroznové víno seženete bez problémů v každém obchodě a v každou roční dobu. Protože je čerstvé, je doslova nabito látkami, které podporují hubnutí. Předností také je, že hrozny vám dodávají okamžitě energii a zahánějí chuť na sladké. Takže po celou dobu budete mít i dobrou náladu. Když bychom pominuli dietní výhody, tak jíst hroznové víno je i zdravé - podporuje imunitu a působí příznivě i na naši krásu. Hrozny obsahují mimo jiné i křemík, který zpevňuje pokožku, pomáhá udržet silné a zdravé vlasy a nehty. Jakým tempem se do diety pustíte, je jen na vás.
Proč právě hroznové víno?
Červené hrozny - obsahují barvivo, které podporuje krevní oběh a chrání před zanesením cév. Toto barvivo nás chrání proti civilizačním chorobám.
Sklenka červené šťávy z hroznů může být zdraví stejně užitečná jako sklenka červeného vína, kterou vám lékař doporučí na krvinky a jako prevenci kardiovaskulárních chorob.
Zelené (bílé, žluté) hrozny - šťáva z nich prospívá žaludku, játrům, ledvinám a pleti. Kdo chce hubnout, měl by jíst především tento druh hroznového vína, protože pomáhá čistit organismus.
Jadérka
Chuťově lepší je hroznové víno tzv. rozinkové. Je sice někdy hodně drobné, za to ale nemá žádná jadérka a je velmi sladké.
Jenže na dietu si vybírejte hrozny s jadérky. Dodávají tělu potřebnou vlákninu a báječně podporují trávení. Také slupky obsahují spoustu důležitých látek.
Vitamín C - usnadňuje hubnutí, protože urychluje spalování tuků
Glukóza - hroznový cukr se dostává rychle do krve a dodává tělu hodně energie
Kyselina vinná - působí močopudně a vyplavuje škodlivé látky
Draslík - pomáhá při odvádění přebytečné vody a přirozeně reguluje hospodaření těla s tekutinami
Příklad skladby jídelníčku pro hroznovou dietu
1. Snídaně - müsli nebo ušlehaný tvaroh s pokrájenými kuličkami hroznového vína.
Svačina - samotné čerstvé hrozny
Oběd - připravte si sendvič, do kterého namažete lučinu nebo žervé, přidáte trochu strouhaného tvrdého sýra a kuličky hroznů překrojených na půlky. Zapíjejte koktejlem z hroznové šťávy, citrónové šťávy a medu. Jako moučník si dejte samotné hroznové víno.
Večeře - připravte si třeba rybu podušenou s hroznovým vínem. Nebo si dejte nivu, ale i jiný sýr a k tomu přikusujte červené hroznové víno.
2. Drastičtější způsob
Jeden den můžete jíst jen hroznové víno a k tomu hodně pít neslazenou minerálku. Další dny si můžete jenom zmenšit porce, dávat přitom důraz na zdravé složení stravy a ke každému jídlu si dopřát trochu hroznového vína.